Naast playmobil is de efteling ook een grote fascinatie voor mij. Ik ga er zelf minimaal 1 keer per jaar naar toe en ik volg wekelijks al het nieuws uit de efteling.

Nu dacht ik bij mijzelf hoe zal de efteling er uitzien in playmobil vorm. Dus maak ik telkens een stukje efteling na. 

Op deze pagina laat ik jullie dus mijn custom efteling playmobil zien en neem ik jullie mee naar de wereld vol wonderen!!!!

MIJN CUSTOM PLAYMOBIL EFTELING FIGUUREN 

Hier beneden laat ik jullie al mijn efteling figuren zien die ik zelf gemaakt heb en vertel ik jullie meer over deze magische personages uit de efteling 

De Muzikale Paddenstoel 

Is misschien wel het bekendste efteling stukje waar al generaties lang foto's worden genomen door de ouders terwijl hun kinderen luisteren naar de muziek van de paddenstoel.

Langnek

Is een figuur dat levens groot staat uitgebeeld in de efteling. Langnek behoort tot het Sprookje van de zes dienaren en is een van de eerste 10 sprookjes die in de efteling kwamen in 1952. Langnek is ook echt een efteling icoon.

De Rode Schoentjes 

Ook dit sprookje staat al sinds de opening van de efteling in 1952 in het Sprookjesbos. De kleine rode schoentjes dansen dus al langer dan 70 jaar over het wit-blauw geruite tafelblad.

Max en Morit

Deze twee vrienden houden van dolle pret en kattenkwaad maar zijn nog niet zo heel erg lang in de efteling te vinden. De vrienden  komen uit een Duits volksverhaal en in de efteling hebben ze hun eigen achtbaan op het Max en Moritz plein dat in 2020 voor het eerst open ging. Vroeger stond de Bobbaan op de plek waar nu de dubbele racers achtbaan van Max en Moritz te vinden is.

Doornroosje 

Doornroosje is de de slapende prinsessen die al sinds de opening van het sprookje in een diepe slaap ligt in haar eigen kasteel aan het begin van de Sprookjesbos route. Zal ze ooit nog uit haar 100 jaar durende slaap ontwaken?

Monsieur cannibale kookpot

De monsieur cannibale was een attractie met draaiende kookpotten waar de bezoekers in plaats namen. In het midden stond een beeld van een grote donkere man die de cannibale moest voorstellen. Vanaf de opening in 1988 zagen mensen racisme in de attractie, lang heeft de efteling dat ontkent en zich van het commentaar weinig aangetrokken. In 2021 heeft de efteling besloten om door al de het jarenlange gedoe rondom de attractie de monsieur cannibale toch te sluiten. Deze attractie is dus officieel verleden tijd.

Roodkapje 

Is een sprookje dat staat uitgebeeld in het Sprookjesbos van de efteling. Roodkapje staat met haar mandje bij de voordeur van jaar oma waar de wolf al in het bed van haar grootmoeder ligt te wachten. Het huisje van Roodkapje is in 1960 gebouwd maar in 1953 was Roodkapje samen met de wolf op een subtiele manier als stenen deelden in het Sprookjesbos te vinden.

Vrouw Holle 

Is een sprookje in het Sprookjesbos van de efteling die het laat sneeuwen sinds haar optreden in 2006, haar huisje en haar waterput waren al sinds de opening van het Sprookjesbos in 1952 aanwezig en behoorde tot een van de eerste 10 sprookjes van de efteling.

Hugo van den Loonsche Duynen

Is de de hoofd persoon uit de bekende bekende efteling attracties villa volta over het vervloekte huis uit de legende van de bokkenrijders Hugo van den Loonsche Duynen moet noodgedwongen leven in zijn vervloekte huis en staat misschien wel bekend om deze zin "nergens in uw eigen huis zowaar ook ter wereld  zult u rust of vrede vinden"

De Ganzenhoedster 

In de efteling staat er een beeld van dit sprookje op het Anton Pieck plein van de Ganzenhoedster die onder beide armen een gans vast houd. Uit de snavels van beide ganzen spuit een water straal

De Sprookjes Sprokkelaar 

Is een mascotte die rond loopt in de efteling en kinderen sprookjes verteld. Ook heeft de Sprookjes Sprokkelaar  zijn eigen sprookje.De Indische Waterlelies

Is een sprookje dat uit gebeeld staat in het sprookjesbos van de efteling. Het verhaal van het sprookje is geschreven door de Belgische koningin Fabiola.De Gekleurde Duiven  

De duiven die rond vliegen in het Sprookjesbos behoren tot het Sprookje  "het bruidskleed van Genoveva". Tegenwoordig worden de duiven niet meer gekleurd vanwege het dieren welzijn. Klaas Vaak

Is de efteling mascotte van vakantiepark bosrijk. Klaas Vaak heeft op het vakantiepark een eigen zandkasteel waar de zandkabouters het slaapzand maken.Vogel Rok

Is een achtbaan in het donker die in de efteling te vinden is. Bij de ingang van de attractie is een reusachtige vogel te vinden die uit de Sprookjes vertellingen van Sindbad de zeeman uit 1001 nacht komt. 

Ezeltje-strek-je 

Is een sprookje dat staat uitgebeeld in het Sprookjesbos van de efteling. Het is een automaat in de vorm van een ezel op een sokkel die tegen een kleine betaling een gouden munt poept. 

Pardoes 

Is de mascotte van de efteling, samen met zijn vriendinnetje Pardijn begroeten ze de bezoekers. Ook heeft Pardoes zijn eigen attractie in het midden van het park aan de Pardoes promenade genaamd Symbolica.De Trollenkoning

Is een sprookje dat staat uitgebeeld in het Sprookjesbos van de efteling. De Trollenkoning woont in een holle boom waar 3 reusachtige paddestoelen aan groeien.Luchtballon van Joki en Jet

"Jokie en Jet gaan de wereld rond, opzoek naar avontuur, in hun Luchtballon" zo gaat het liedje uit de bekende attractie van de efteling genaamd Carnaval Festival dat bekend staat om Joki en zijn kleine vriendinnetje Jet die samen de wereld door reizen maar natuurlijk staat de attractie ook bekend om de bekendste oorwurm van Nederland met het lied dat in de attractie te horen is.

Oer Moeder Lot

Is de enigste vrouwelijke laaf in het lavenlaar in de efteling. Ook heeft ze haar eigen kraamhuis waar ze de baby laafjes ook wel larfjes genoemd goed verzorgd. Ook is Oer Moeder Lot te vinden op het Sprookjes station in het Sprookjesbos waar men enkel met de Stoomtrein langs kan komen.

MIJN CUSTOM PLAYMOBIL GROTERE EFTELING ATTRACTIES 

Hier beneden laat ik jullie al mijn grotere efteling attracties zien die ik zelf gemaakt heb en vertel ik jullie meer over deze magische plekken uit de efteling 

Het Kinderspoor  

Was een van de oudste attracties die nu nog steeds in de efteling staan.

Het zijn traptreintjes voor kleine kinderen.De Fata Morgana

De oosterse stad vol rijkdom, armoede en gevaar waar de bezoekers door middel van een bootje door de stad heen varen.


De Droomvlucht

Een fantasie, kleurrijke en zweverige attractie waar je even in weg kan dromen.
Met veel elfjes, Trollen en schattige diertjes.

De Vliegende Hollander 

Is een attractie dat begint met een spannende wandeling en er volgt een spectaculaire achtbaan en eindigt met een spetterende splash.